Nyheter från Styrelsen - Avgiftshöjning, OVK, Förvaltare, Snöröjning m.m.

Kära grannar! Vintern är här och det är inte långt kvar av 2022! Inför det nya året har vi en del nyheter.

OVK

Det är dags utföra obligatorisk ventilationskontroll vilket är något vi måste göra var sjätte år. Vi har godkänt en offert från en entreprenör och de kommer skicka ut information inom kort. OVK innebär att flöden och ventiler i alla lägenheter behöver kontrolleras, så de kommer att samla in nycklar för att kunna utföra arbetet.

Förvaltare

Som ni säkert minns så bytte vi förvaltare till AllaBrf vid förra årsskiftet. Tyvärr har de inte kunnat leverera allt de lovade inledningsvis och deras utveckling har gått långsamt, delvis på grund av att viss del av deras utveckling utfördes av ukrainska utvecklare. Därför har vi valt att återgå till Nabo som förvaltare vilket kommer innebära att ni som medlemmar kommer att få nya avier inom kort tillsammans med information om hur ni registrerar er för e-faktura eller autogiro.

Avgiftshöjning

Som ni säkert har märkt har räntan gått upp en hel del senaste året och vi kan tyvärr förvänta oss ytterligare höjningar i början av nästa år. Samtidigt har elpriserna gått upp och tack vare inflation har det märkts tydliga höjningar av priser i allmänhet. På grund av detta känner vi oss tvungna att höja avgifter med 6% fr.o.m. 1 januari. Avgiftshöjningen kommer att synas på avierna som skickas ut av Nabo vid bytet av förvaltare.

Snöröjning

Stora delar av Stockholm och Sverige blev tagna på sängen av det förra snöfallet och det var svårt att få tag i snöröjning. Vi har nu avropsavtal med en entreprenör som vi har gott förtroende för vilket bör göra det lättare att få hit snöröjare vid tungt snöfall. Vi håller dessutom på att se över avtal för takskottning om det bildas farliga överhäng på taket. Det finns alltid spadar och skovlar i barnvagnsförrådet och i gröna boden så om det snöar väldigt mycket har vi som boende möjlighet att hålla det framkomligt vid portarna och framför huset tills snöröjarna kan ta sig hit. Detta uppskattas säkert extra mycket av våra grannar som är lite äldre eller som har svårt att röra på sig av andra skäl.

Skräp och annat i källargångarna

Det har dykt upp en hel del skräp som trasiga möbler, garderobsdörrar, tomma kartonger och andra prylar nere i källargångarna. Det är förstås helt oacceptabelt och om ni vet med er själva att ni har ställt dit så hoppas vi att ni tar ert ansvar och avlägsnar det så fort som möjligt. Förutom att det skapar svårigheter med framkomligheten i källaren och blockerar källarförråd så innebär det ökade kostnader för föreningen att få det avlägsnat, och det är just sådana onödiga utgifter som i kombination med den rådande ekonomin i Sverige gör att vi tvingas höja avgifterna.

Slutligen vill vi önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Vänliga hälsningar,

Styrelsen Brf Sparfvenfelt